Εταίροι

 Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) αποτελείται από τρία ερευνητικά Ινστιτούτα: το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (ΙΘΑΒΒΥΚ), το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων και το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας. 
 Το ΙΘΑΒΒΥΚ ιδρύθηκε το 2012 έπειτα από τη συνένωση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας και Γενετικής με το Ινστιτούτο Υδατοκαλλιεργειών.  Τα κύρια ερευνητικά πεδία που διαχειρίζεται το ινστιτούτο, περιλαμβάνουν την αναπαραγωγή και φυσιολογία, νυμφικές εκτροφές, συμπεριφορά, διατροφή, Παθοβιολογία και Γενετική.  Το ΙΘΑΒΒΥΚ έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων ως συνεργάτης αλλά και ως συντονιστής τόσο σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα όσο και σε προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί από τον ιδιωτικό τομέα. Το ΙΘΑΒΒΥΚ διαθέτει πιστοποιημένες εγκαταστάσεις για την διατήρηση και πραγματοποίηση πειραμάτων με ψάρια όπου χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα πρωτόκολλα από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι από το ΕΛΚΕΘΕ που θα συμμετέχουν είναι ο Δρ. Ιωάννης Παπαδάκης (Ερευνητής Γ), ως συντονιστής του έργου,  ο Δρ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς (διευθυντής ΙΘΑΒΒΥΚ), ο Δρ Σταύρος Χατζηφώτης (Ερευνητής Α), ο Δρ Κρίτων Γρηγοράκης (Ερευνητής Β), ο Δρ. Παντελής Καθάριος, (Ερευνητής Β) και η Δρ. Ελένη Φουντουλάκη, (Ερευνήτρια Β).



Το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 1967 και είναι το πρώτο τμήμα Βιολογίας που ιδρύθηκε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο.  Απαρτίζεται από τρεις τομείς: Βιολογίας Ζώων, Βιολογίας Φυτών, και Γενετική Βιολογία Κυττάρου και Ανάπτυξης. Ο τομέας Βιολογίας Ζώων απαρτίζεται από 9 μέλη ΔΕΠ και περιλαμβάνουν γνωστικά αντικείμενα όπως Φυσιολογία, Οικολογία και Υδατοκαλλιέργειες. Το εργαστήριο Ζωολογίας ασχολείται με την ανάλυση της συγκεντρώσεως οξυγόνου και των ρευμάτων σε λιμνοθάλασσες και σε μονάδες υδατοκαλλιέργειας, όπως αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή του σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα.


Η εταιρεία Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε. είναι μια πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας, η οποία ιδρύθηκε το 1987 και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Γαλαξιδίου. Επί του παρόντος διαθέτει 2 εκκολαπτήρια, το ένα εκ των οποίων είναι πιστοποιημένο για παραγωγή οργανικού γόνου τσιπούρας και λαβρακιού, 5 μονάδες πάχυνσης για συμβατική παραγωγή και 1 μονάδα πάχυνσης για βιολογική παραγωγή. Τα κύρια είδη που παράγονται περιλαμβάνουν το λαβράκι, την τσιπούρα, τον κρανιό και το μυτάκι, αλλά γίνονται προσπάθειες για ανάπτυξη νέων ειδών όπως η συναγρίδα και το μαγιάτικο. Η εταιρεία παράγει ετησίως 30 εκατομμύρια νεαρά ιχθύδια και 9.000 τόνους ιχθύων εμπορικού μεγέθους, από τα οποία το 97% εξάγεται.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε